Halászlé

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régen családi okok miatt nem fogyasztottuk ezt a fenséges ételt. Amikor azonban ráéreztem az ízére, erősen körbejártam a szakirodalmat e téren.
Így született ez a recept, amit kb. 20 éve mindenki megelégedésére főzünk.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 db.2,5 kg-s egész ponyt
  • harcsafej
  • 2 szép keszeg
  • 2 doboz sűrítmény
  • 1 doboz halászlékocka (4 db)
  • 3 nagy fej hagyma
  • só - bors
  • 1 fakanálnyi zsír
  • 10 dkg pirospaprika
  • 2 csöves erős paprika
  • 3 szem paradicsom
  • 2 szép paprika
  • 3 l víz
  • 1 üveg száraz vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A pontyot megpucoljuk, én a bőrt is lenyúzom. Felszeleteljük. A halszeleteket picit besózzuk és mehetnek a hűtőbe. Az aprólékot a keszegekkel, a fejekkel és farkakkal, belsőségekkel, paradicsommal, paprikával, sóval, borssal, 1/2 rész pirospaprikával, hagymával (kockázva)
fakanálnyi zsírral, szóval szinte mindennel, felteszem főzni.
Szó szerint szét kell főzni, kb. 2 óra alatt. Minél többféle hal fő, bele annál finomabb. Ha ez megvan, kipasszírozzuk a sűrűjét. Ezután tesszük bele a kockákat, a sűrítményt és 2 dl bort. A lét ismét felforraljuk. Forrás közben beletesszük az ikrát, tejet, és a halszeleteket.
Kb. 5 percig főzzük és kész !!!! Levesszük a tűzről és tálalunk.
Ez tuti! Jó étvágyat !

Blog.hu ajánló