Eperhabos szelet
Eperhabos szelet
Hozzávalók 12 személyre
A tésztához
- 6 tojás
- 2 tojássárgája
- 16 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 4 dkg étkezési keményítő
A krémhez
- 40 dkg eper
- 20 dkg cukor
- 8 lap zselatin
- 8 dl tejszín
A díszítéshez
- 20 dkg eper
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat és a 2 tojássárgáját keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel a cukor elolvadásáig keverjük. Ekkor hozzászitáljuk az étkezési keményítővel elvegyített lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt, nagy méretű, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A krémhez a zselatinlapokat 10 percig hideg vízbe téve áztatjuk. Az epret összeturmixoljuk a cukorral, majd langyosra melegítjük, feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint.
A tejszínből kemény habot verünk, a negyedét félretesszük, a többit összeforgatjuk az eperkrémmel. Ezzel megkenjük a kihűlt piskótát, és néhány órára hűtőbe tesszük. Ha a krém megszilárdult, a maradék habbal és eperszemekkel díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept