Epres brownie
Ez a brownie nagyon csokoládés, nagyon epres, de legfőképpen nagyon finom.
Epres brownie
Hozzávalók 4 személyre
- (20 x 30 cm-es tepsihez)
- 25 dkg csokoládé (70%-os)
- 20 dkg sütőmargarin
- 25 dkg barna cukor
- 3 db tojás
- 4 dkg kakaó
- 12 dkg liszt
- reszelt narancshéj
- 30 dkg eper
Elkészítés:
Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel.
A csokoládét tördeljük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a margarint, és a barna cukrot. Ezután kevergetve olvasszuk fel, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Amikor már csak éppen langyos, keverjük hozzá egyesével az egész tojásokat. (Mindegyik tojással keverjük alaposan össze a masszát.)
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és a kakaóport, majd fakanállal keverjük össze.
Az összekevert masszához adjuk hozzá a feldarabolt epernek a felét, majd óvatosan keverjük össze.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele az epres masszát, és egyenletesen simítsuk el. Ezután a maradék eperdarabokat szórjuk rá a massza tetejére, és egy kicsit ütögessük a tepsit az asztalhoz.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25 percig. Amikor lejárt a sütési idő, vegyük ki a sütőből nehogy nagyon kiszáradjon a tészta. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept