Epres kocka
A készen megvásárolható leveles tésztának köszönhetően, röpke fél óra alatt elkészíthetjük ezt a krémes-epres finomságot.
Epres kocka
Hozzávalók 2 személyre
- 1 cs leveles tészta
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- porcukor (ízlés szerint)
- 1 citrom leve és héja
- 40 dkg eper
Elkészítés:
A leveles tésztát vágjuk fel 6 egyforma darabra. Ezután a szélétől kb. 1,5 cm-re éles késsel vágjuk körbe a tésztát. (Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát!!!)
Ezután tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb a tésztát, majd mindegyik közepét villával néhány helyen, böködjük meg.
Helyezzük be előmelegített, forró sütőbe, majd süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk a krémmel. (Amennyiben sütés közben mégis felpúposodna a tészta közepe, akkor óvatosan nyomjuk le.)
A mascarponét keverjük jó krémesre az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával.
A teljesen kihűlt tésztákba kanalazzuk bele a mascarponés krémet, majd rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.
A krémmel megtöltött, és eperrel kirakott tésztát rögtön tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept