Epres kocka

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A készen megvásárolható leveles tésztának köszönhetően, röpke fél óra alatt elkészíthetjük ezt a krémes-epres finomságot.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 cs leveles tészta
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 citrom leve és héja
  • 40 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát vágjuk fel 6 egyforma darabra. Ezután a szélétől kb. 1,5 cm-re éles késsel vágjuk körbe a tésztát. (Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát!!!)

Ezután tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb a tésztát, majd mindegyik közepét villával néhány helyen, böködjük meg.
Helyezzük be előmelegített, forró sütőbe, majd süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem.)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk a krémmel. (Amennyiben sütés közben mégis felpúposodna a tészta közepe, akkor óvatosan nyomjuk le.)
A mascarponét keverjük jó krémesre az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával.
A teljesen kihűlt tésztákba kanalazzuk bele a mascarponés krémet, majd rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.
A krémmel megtöltött, és eperrel kirakott tésztát rögtön tálaljuk.

Blog.hu ajánló