Zölbabos csicseriborsó saláta

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű és gyorsan elkészíthető saláta vacsorára.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 dkg zöldbab
  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10-12 db aszalt paradicsom(olajban eltett)
  • 15 dkg edami sajt
  • 2-3 ek málnaecet
  • cukor (v. édesítőszer)
  • őrölt fehér bors
  • 1 dl olívaolaj
  • friss bazsalikomlevél
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot vágjuk fel nagyobb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük kb. 10 percig, hogy roppanós maradjon. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy minél előbb kihűljön.
A konzerv csicseriborsó levét öntsük le, majd öblítsük, és csepegtessük le.
Tegyük egy tálba az olajban eltett aszalt paradicsomot (az olajból is kerüljön bele 1-2 kanállal), majd nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet, kanalazzuk hozzá a málnaecetet, ízlés szerint édesítsük, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet, és öntsük hozzá az olívaolajat.
Ezután botmixerrel pépesítsük. (ha szükséges, még ízesítsünk utána)
A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.
Egy tálba tegyük bele a roppanósra főzött zöldbabot, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felkockázott sajtot, majd öntsük rá a paradicsomos öntetet. Ezután óvatosan keverjük össze, majd tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Blog.hu ajánló