Kinder pingvin
Anyukám kapta a receptet egy munkatársától, én pedig tőle.
Kinder pingvin
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához
- 8 tojás
- 7 ek porcukor
- 7 ek liszt
- 2 ek keserű kakaópor
- fél cs sütőpor
Tejszínes krémhez
- 5 dl tejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- fél cs porzselatin
- 2 ek méz
Csokoládés krémhez
- 2 tábla ét tortabevonó
- 10 dkg margarin
- 1 ek tej
- 2 ek olaj
Bevonathoz
- 2 ek kakaó
- fél cs margarin
- 3 ek porcukor
- fél dl tej
- 1 kk rumaroma
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Folyamatosan, lassan keverjük, majd adjuk apránként hozzá a porcukrot, utána a lisztet és a kakaóport.
A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, és 2 lapot sütünk belőle.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk.
Belecsurgatjuk a mézet, és elkeverjük.
Az alsó lapot tálcára tesszük, rákenjük a habot, és 10 percre fagyasztóba tesszük.
A 2 tábla csokoládét mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, tejet, olajat, és addig keverjük, míg egyneművé válik.
Majdnem teljesen kihűtjük, rátesszük a tejszínre, és ismét a fagyasztóba tesszük 10 percre.
Amikor megdermedt a csokiréteg, tegyük rá a maradék tejszínt és az utolsó lapot, és tegyük 15 percre a fagyasztóba.
A bevonathoz tűzön összeolvasztjuk a hozzávalókat. A süteményt szeleteljük fel, és a majdnem kihűlt mázba egyenként megmártjuk, és késsel elsimítgatjuk rajta a bevonatot.
Másnap fogyasztjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept