no

Kinder pingvin

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Anyukám kapta a receptet egy munkatársától, én pedig tőle.

Kinder pingvin

Hozzávalók 6 személyre

Tésztához

  • 8 tojás
  • 7 ek porcukor
  • 7 ek liszt
  • 2 ek keserű kakaópor
  • fél cs sütőpor

Tejszínes krémhez

  • 5 dl tejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • fél cs porzselatin
  • 2 ek méz

Csokoládés krémhez

  • 2 tábla ét tortabevonó
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek tej
  • 2 ek olaj

Bevonathoz

  • 2 ek kakaó
  • fél cs margarin
  • 3 ek porcukor
  • fél dl tej
  • 1 kk rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Folyamatosan, lassan keverjük, majd adjuk apránként hozzá a porcukrot, utána a lisztet és a kakaóport.
A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, és 2 lapot sütünk belőle.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk.
Belecsurgatjuk a mézet, és elkeverjük.
Az alsó lapot tálcára tesszük, rákenjük a habot, és 10 percre fagyasztóba tesszük.
A 2 tábla csokoládét mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, tejet, olajat, és addig keverjük, míg egyneművé válik.
Majdnem teljesen kihűtjük, rátesszük a tejszínre, és ismét a fagyasztóba tesszük 10 percre.
Amikor megdermedt a csokiréteg, tegyük rá a maradék tejszínt és az utolsó lapot, és tegyük 15 percre a fagyasztóba.
A bevonathoz tűzön összeolvasztjuk a hozzávalókat. A süteményt szeleteljük fel, és a majdnem kihűlt mázba egyenként megmártjuk, és késsel elsimítgatjuk rajta a bevonatot.
Másnap fogyasztjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük