Csokoládés kosárkák mascarponekrémmel

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a mascarponekrémmel és karamellizált őszibarackkal töltött kosárkát egy születésnapra készítettem. Kicsik és nagyok egyaránt imádták.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db szilikonos muffinformához
  • 1 tábla csokoládé (60 %-os)
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • reszelt citromhéj
  • 2 dl habtejszín

Karamellizált őszibarack

  • 3-4 db őszibarack
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1 dl fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.
A szilikonos muffinformákat ecsettel kenjük ki egy réteg csokoládéval, majd pár percre helyezzük be a hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Ezután kenjünk rá még egy réteg csokoládét, és ismét tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Ezt még egyszer ismételjük meg.
Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd végül egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a formából.
Ezután a csokoládékosárkákat felhasználásig tegyük vissza a formába, majd a hűtőszekrénybe.
A fehér csokoládét szintén gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a kihűlt, de még folyós, olvasztott csokoládét.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.
Az őszibarackokat hámozzuk meg, majd daraboljuk fel, és csepegtessük meg citromlével.
Egy serpenyőbe karamellizáljuk a cukrot világos barnára. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt barackot, szórjuk meg a vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük hozzá a bort, szintén keverjük össze, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg az őszibarackot. (Ezalatt az idő alatt a leve szépen besűrűsödik)
Az elkészült barackdarabokat teljesen hűtsük ki.
Tálalás előtt töltsük meg a kosárkákat a krémmel, majd kanalazzuk rá a barackot.

Blog.hu ajánló