Csokoládés kosárkák mascarponekrémmel

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a mascarponekrémmel és karamellizált őszibarackkal töltött kosárkát egy születésnapra készítettem. Kicsik és nagyok egyaránt imádták.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db szilikonos muffinformához
  • 1 tábla csokoládé (60 %-os)
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • reszelt citromhéj
  • 2 dl habtejszín

Karamellizált őszibarack

  • 3-4 db őszibarack
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1 dl fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.
A szilikonos muffinformákat ecsettel kenjük ki egy réteg csokoládéval, majd pár percre helyezzük be a hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Ezután kenjünk rá még egy réteg csokoládét, és ismét tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Ezt még egyszer ismételjük meg.
Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd végül egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a formából.
Ezután a csokoládékosárkákat felhasználásig tegyük vissza a formába, majd a hűtőszekrénybe.
A fehér csokoládét szintén gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a kihűlt, de még folyós, olvasztott csokoládét.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.
Az őszibarackokat hámozzuk meg, majd daraboljuk fel, és csepegtessük meg citromlével.
Egy serpenyőbe karamellizáljuk a cukrot világos barnára. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt barackot, szórjuk meg a vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük hozzá a bort, szintén keverjük össze, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg az őszibarackot. (Ezalatt az idő alatt a leve szépen besűrűsödik)
Az elkészült barackdarabokat teljesen hűtsük ki.
Tálalás előtt töltsük meg a kosárkákat a krémmel, majd kanalazzuk rá a barackot.

Blog.hu ajánló