Fehér csokis-málnahabos brownie

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon szeretjük a málnás süteményeket, így egyik hétvégén ezzel a finomsággal kedveskedtem a család. Igen nagy sikere volt, így aztán pillanatok alatt elfogyott.

Fehér csokis-málnahabos brownie

Hozzávalók 4 személyre

  • _Brownie alap_ (18 x 27 cm-es tepsihez)
  • 12.5 dkg fehér csokoládé
  • 12.5 dkg vaj
  • 10-12 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 7 dkg liszt
  • 2 db tojás

Krémsajtos massza

  • 30 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek kakaó
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 mk vaníliaaroma
  • 2 db tojás

Málnahab

  • 2 dl habtejszín
  • málnapép
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. Egy tálban kikeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. Állandó keverés mellett, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat.
Ezután szintén állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét. Így együtt is jól kikeverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, tetejét egyenletesen elsimítjuk és félretesszük, ameddig elkészül a krémes massza.
Egy tálba kell tenni a mascarponét, a porcukrot, vaníliás cukrot és az aromát, majd robotgéppel jól kikeverni. Hozzáadjuk a kakaót és óvatosan fakanállal kicsit összekeverjük.
Ezután újra robotgéppel keverjük és egyesével belekeverjük az egész tojásokat is.
Végül a tepsiben lévő massza tetejére öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig kell sütni.
Ha kezdene a teteje túlbarnulni, akkor sütőpapírral lefedve kell sütni tovább.
Ha megsült, nyitott ajtajú sütőben hagyni kell kihűlni.
Közben el lehet készíteni a málnahabot.
A málnát jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Szitán át kell szűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A tejszínt kemény habbá kell verni, majd óvatosan, kanalanként hozzákeverni az ízlés szerinti mennyiségű málnát.
A teljesen kihűlt süteményről óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd tálcára helyezzük.
Tetejére kanalazzuk a málnahabot, majd egyenletesen elsimítjuk.
Tálalás előtt ízlés szerinti méretűre felvágjuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük