Amerikai palacsinta mascarpone krémmel

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez volt az első amerikai palacsintám,már régóta ki akartam próbálni és véletlenül bukkantam a receptre az interneten. A kép magáért beszélt, így megcsináltam, nagyon finom lett!

Hozzávalók 2 személyre:

A tésztához

  • 1,5 dl tej
  • 2 egész tojás + 1 fehérje
  • 1 ek. méz
  • 40 g olvasztott vaj
  • 20 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 1 cs sütőpor

A szószhoz

  • 200 g erdei gyümölcs
  • 3-4 ek cukor

A krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek cukor
  • 1 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

Töltsük egy tálba a tejet, az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a mézet, a cukrot, a lisztet és a sütőport, majd robotgéppel keverjük simára. Takarjuk le, és pihentessük 1,5-2 órát.
A sütés előtt verjük lágy habbá a fehérjét, és keverjük a tésztába.
Egy kevés olajjal (én zsírral szoktam) forrósítsuk fel a serpenyőt, majd csurgassunk a közepére egy fél merőkanál tésztát. 1 percen belül kis buborékok jelennek meg a felszínen, ekkor forgassuk meg, és kb. 1 percig süssük a másik oldalát is.

A gyümölcsszószhoz melegítsük fel a gyümölcsöt 3-4 ek cukorral egy lábosban, majd főzzük darabos szósszá.

A krémhez verjük habosra a sárgáját a cukorral, adjuk hozzá a mascarponét, egy kis mézet, és keverjük simára.
Ha a palacsinta és a szósz kihűlt, rétegezzük a hozzávalókat: palacsinta, krém, szósz. A tetejére gyümölcs kerüljön.

Blog.hu ajánló