Almás porlós
Szerintem ez a sütemény szinte bármilyen alkalomhoz illik. Legyen akár egy szimpla hétvége, karácsony vagy valamilyen összejövetel. Mindenhova odacsempészi jellegzetes, hazai ízét.
Almás porlós
Hozzávalók 8 személyre
- 3 bögre liszt
- 1 bögre kristály cukor a tésztába, plusz ízlés szerint az almához
- sertés zsír
- 2 tojás
- kb 2-3 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- kevés gríz/búzadara
- kb. 20 közepes nagyságú alma
- fahéj
Elkészítés:
A lisztet a zsírral addig morzsolgatom amíg, ha összeszorítunk egy keveset a markunkba akkor az összeáll. Majd adjuk hozzá a bögre cukrot, sütőport, keverjük bele. Ebbe a keverékbe csináljunk egy kis mélyedést, üssük bele a tojásokat és öntsünk hozzá annyi tejet, amennyit a tészta felvesz. 2 lapot kell készítenünk. Az elsőt kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Erre szórjunk kevés búzadarát, mert az almatöltelék kevés levet enged - amit ez fog felszívni, hogy a tészta ne ázzon el. A töltelékhez a megtisztított, hámozott almákat le kell reszelni, nagyobb lyukú reszelőn. A \"reszelékből\" a levet a kezünkkel facsarjuk ki, majd tegyük egy másik tálba. Ha ez megvolt, ízesítsük fahéjjal és cukorral ízlés szerint. Ezt a tölteléket oszlassuk el az első lapon, majd a tetejére is szórjunk kevés grízt. Tegyük rá a második lapot és villával, felülről, imitt-amott szurkáljuk meg a nyers süteményt. Ezután mehet a sütőbe. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral. Nincs is más hátra, mint a jól megérdemelt falatozás!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept