Zöldborsópörkölt
Én al dentére főtt pennére halmozva, sajttal megszórva tálaltam. Egy kis plusz vörös sóval meghintve még jobb volt
Zöldborsópörkölt
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 1 pörkölt ízesítő kocka
- ízlés szerint só
- őrölt bors
- pirospaprika
- kevés olaj
- 1 ek kukoricakeményítő
- reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk és feldaraboljuk kis kockákra. (Megjegyzem, életemben először sikerült úgy hagymát szeletelnem, mint a nagy séfeknek. Meg is lepődtem. :D)
Kevés olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát.
Sózzuk, borsozzuk, pici víz és pirospaprika, majd beletesszük a borsót, és összekeverjük.
Felengedjük vízzel (ami épp csak ellepi), lefedjük és mikor forr, beledobjuk a pörkölt kockát.
Ha puha a borsó, kiveszünk egy kevés levet, simára elkeverjük benne a keményítőt és visszaöntjük. Összeforraljuk és kész.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept