Mentás zöldborsóleves spenóttal
Egyik kedvenc tavaszi levesünk, egy kis csavarral.
Mentás zöldborsóleves spenóttal
Hozzávalók 6 személyre
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg friss spenót
- 2 db újhagyma
- 2 ágacska friss menta
- 2 dl habtejszín
- 1 dl tej
- (7 dl víz)
- 1 bő evőkanál vaj
- só
- frissen őrölt bors
- a tálaláshoz mini mozzarella
Elkészítés:
A vajon a felkarikázott újhagymát megpároltam. Hozzáadtam előbb az alaposan megmosott spenótleveleket, majd néhány perc után a zöldborsót. Sóztam, borsoztam, beletettem a letépett mentaleveleket, és víz hozzáadása nélkül, fedő alatt megpároltam.
Felöntöttem 7 dl vízzel, kis ideig főztem, majd az egészet turmixoltam.
Végül belekerült a habtejszín és a tej is, még egyszer összeforraltam, és mini mozzarellával tálaltam.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept