Joghurtos álom

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

Zsírégető séta otthon: napi 12 perc mozgással már látható lesz a változás »

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyári szezon egyik kedvenc tortája a családban az első eperszemekből már készítem is. Aztán jön az őszibarack szezon szintén előkerül a recept. Édesanyám által, saját eperből készült eperlekvárral a legfinomabb!! A nyári meleg napokon nem kívánjuk a nehéz tésztás süteményeket, tortákat, de ez nagyon könnyed és gyümölcsös.
Másrészről pedig szeretek kísérletezgetni a receptekkel. Próbáltam már ananászt tenni a krémbe,de a zselatinnal nem lettek jóba és olvadni kezdett az egész.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vanília cukor
  • 1 nagy joghurt (epres, barackos)
  • 1 cs. étkezési zselatin (25 g)
  • 1 habtejszín (500 ml)
  • kevés lekvár (eper, barack- amilyen a joghurt)
  • friss gyümölcs vagy befőtt, mennyisége ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A 6 tojásból, 6ek. cukorból, 6ek. lisztből, sütőporból, vanília cukorból piskótát készítek kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztom. Először a fehérjét kemény habbá verem, majd a tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverem. A tojássárgájába még gépi habverővel a lisztet a sütőporral belekeverem. Ezután már nem használom a gépet, hanem a fehérjét kézzel dolgozom bele a lisztes, tojásos keverékbe. A tortaforma szélét nem kenem ki vajjal és liszttel, mert akkor nem bír felkapaszkodni szegény piskótám. Előmelegített sütőben sütöm és addig nem nyitom ki, míg illatozni nem kezd. Az elkészült piskótalapot csak akkor vágom ketté, amikor már teljesen kihűlt. Míg hűl a piskótám, elkészítem a krémet. A joghurtot egy főzőedényben összekeverem a zselatinnal és összemelegítem, nem kell felforralni! Hagyom kihűlni, addig a habtejszínt kemény habbá verem. Ha kihűlt a zselatinos joghurt, akkor óvatosan beleöntöm a tejszínhabba és összekeverem akár gépi akár kézi habverővel.
A tortalapot visszarakom a kapcsos tortaformába és lekenem az alját lekvárral ízlés szerint.
Rákenem a fele joghurtos krémet, majd megpakolom gyümölccsel és rákenem a másik felét.
Befedem a piskóta másik felével. A gyümölcsöket belekeverhetjük rögtön a joghurtos habba is. Hűtőbe rakjuk és pár óra múlva levehetjük a tortaformát róla, amikor megdermedt. Ízlés szerint díszíthetjük. Én a képen láthatóan saját készítésű fondanttal díszítettem. Jó étvágyat hozzá!

Blog.hu ajánló