Rebarbarás leveles táskák
Mindig kéznél van a leveles tészta, bármikor süthető. Én a kinyújtott, feltekert formában vásárolom.
A rebarbara a kertemben terem, a lekvárt is én készítem.
Párolt káposztám mindig van kis adagokban készen lefagyasztva.
Több formában is készül, mindegyiknek szinte más az íze, amit az alakja meghatároz.
Rebarbarás leveles táskák
Hozzávalók 4 személyre
- 1 cs leveles tészta
- rebarbara lekvár
- tojássárgája a lekenéshez
- 1 doboz mascarpone
- 4 ek párolt káposzta
Elkészítés:
A feldarabolt négyzet és téglalap alakú tésztákat mascarpónéval kentem le, majd arra került a rebarbara lekvár, egy pár darabra párolt édes káposzta.Tetejüket tojássárgával, ecsettel bekentem.
200 C°-ra előmelegített sütő, 10 perc után mérsékeltem 170 C°-ra, újabb 10 perc és kész.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept