Epres szelet

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Eperszezonban vétek kihagyni epres sütik készítését. Ez egy nagyon egyszerű recept, bárki könnyedén el tudja készíteni. Legjobb saját termesztésű gyümölccsel dolgozni -amellett, hogy a bolti gyakran vízízű, szerintem megbízhatóbbak a saját, vagy a szomszéd kertjében pirosodó eprecskék. Könnyű és ízletes desszert, elkészítésében a gyerekek is segítségünkre lehetnek, biztosan élveznék az eprek kirakosgatását. :)

Epres szelet

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 5 tojás
  • 10 dkg margarin
  • tej
  • vaníliás puding
  • eper
  • tortazselé
  • sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

5 tojásból, 5 evőkanál cukorból, 5 evőkanál lisztből, 2-3 evőkanál kakaóporból és egy kis sütőporból piskótát sütünk.
(A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel jól felverjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot és addig verjük, míg a cukor elolvad, a hab pedig olyan kemény és fényes lesz, hogy a tálat fejjel lefelé fordítva sem csúszik ki belőle. Ezután egyenként hozzáadjuk a sárgákat és tovább verjük a robotgéppel. Szépen eldolgozzuk, majd belekanalazzuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és egy csipet sót is. Ezután óvatosan fakanállal átforgatjuk -nem keverjük!-, hogy a hab ne törjön össze. Amikor már nincsenek lisztcsomók benne, sütőpapírral bélelt, mély tepsibe töltjük. Vegyük figyelembe, hogy mekkora tésztát szeretnénk, aszerint válasszuk ki a tepsi méretét. Kb 20 perc alatt készre sütjük.)
Amíg a piskóta sül, a szokásos módon elkészítjük a pudingot, jó sűrűre főzzük. (Én ebbe csak nagyon kevés cukrot tettem, és inkább a margarin kikeverésénél használtam fel a cukor nagy részét.) 10 dkg puha margarint és 4-5 ek cukrot robotgéppel kikeverünk, majd a kihűlt pudingot lassan hozzáadagoljuk és robotgéppel egyneművé keverjük. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd félbe vágott eprekkel sűrűn kirakjuk. Ezután elkészítjük a piros tortazselét a csomagolásán olvasható módon, majd óvatosan a sütire csurgatjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne nagyon folyjon rá a piskótára, mert az könnyen magába szívja és lucskos lesz tőle. A kész sütit kis időre hűtőbe tesszük.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük