Epres szelet

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eperszezonban vétek kihagyni epres sütik készítését. Ez egy nagyon egyszerű recept, bárki könnyedén el tudja készíteni. Legjobb saját termesztésű gyümölccsel dolgozni -amellett, hogy a bolti gyakran vízízű, szerintem megbízhatóbbak a saját, vagy a szomszéd kertjében pirosodó eprecskék. Könnyű és ízletes desszert, elkészítésében a gyerekek is segítségünkre lehetnek, biztosan élveznék az eprek kirakosgatását. :)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 5 tojás
  • 10 dkg margarin
  • tej
  • vaníliás puding
  • eper
  • tortazselé
  • sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

5 tojásból, 5 evőkanál cukorból, 5 evőkanál lisztből, 2-3 evőkanál kakaóporból és egy kis sütőporból piskótát sütünk.
(A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel jól felverjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot és addig verjük, míg a cukor elolvad, a hab pedig olyan kemény és fényes lesz, hogy a tálat fejjel lefelé fordítva sem csúszik ki belőle. Ezután egyenként hozzáadjuk a sárgákat és tovább verjük a robotgéppel. Szépen eldolgozzuk, majd belekanalazzuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és egy csipet sót is. Ezután óvatosan fakanállal átforgatjuk -nem keverjük!-, hogy a hab ne törjön össze. Amikor már nincsenek lisztcsomók benne, sütőpapírral bélelt, mély tepsibe töltjük. Vegyük figyelembe, hogy mekkora tésztát szeretnénk, aszerint válasszuk ki a tepsi méretét. Kb 20 perc alatt készre sütjük.)
Amíg a piskóta sül, a szokásos módon elkészítjük a pudingot, jó sűrűre főzzük. (Én ebbe csak nagyon kevés cukrot tettem, és inkább a margarin kikeverésénél használtam fel a cukor nagy részét.) 10 dkg puha margarint és 4-5 ek cukrot robotgéppel kikeverünk, majd a kihűlt pudingot lassan hozzáadagoljuk és robotgéppel egyneművé keverjük. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd félbe vágott eprekkel sűrűn kirakjuk. Ezután elkészítjük a piros tortazselét a csomagolásán olvasható módon, majd óvatosan a sütire csurgatjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne nagyon folyjon rá a piskótára, mert az könnyen magába szívja és lucskos lesz tőle. A kész sütit kis időre hűtőbe tesszük.

Blog.hu ajánló