Francia krémes

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Édesanyám készítette el először ezt a süteményt. Nagy sikert aratott a családban, ezért úgy döntöttem, hogy én is megpróbálom elkészíteni. Azóta az egyik kedvenc receptem.

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. méz

Alsó krémhez

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. cukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Felső krémhez

  • 6 ek. cukor
  • 1dl tej
  • 500 ml habtejszín

Tetejére

  • 2 cs karamellás pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek olaj
  • 3-4 ek forró víz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Hűtőben pihentetjük egy fél órát, majd téglalap alakúra nyújtva, jól kivajazott-kilisztezett tepsi hátán két lapot sütünk. Ne süssük sötétre!
Az alsó krémhez összevegyítjük a pudingport a liszttel és a cukorral, hozzáöntjük a folyadékokat, és csomómentesre keverjük. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
A porcukrot kikavarjuk a szobahőmérsékletű margarinnal, majd habosra kavarjuk a kihűlt pudinggal.
Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta egyik lapjára.
A 6 ek cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a vizet, és szirupot főzünk. Kihűtjük.
A tejszínhabot felverjük, közben hozzá adagoljuk a karamelles szirupot.
Ezt a habot a vaníliás krém tetejére simítjuk.
Erre tesszük a második lapot.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, a forró vizet apránként adva hozzá. Ezt simítjuk a felső lapra.
Hűtőben egy napot állni hagyjuk, addig a tészta megpuhul.
Óvatosan szeleteljük, jó éles késsel, függőlegesen tartva azt, mert a máz könnyen törik.

Blog.hu ajánló