Csirkemellbe göngyölt szardella

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szakácstanuló vagyok, és naponta több receptet is kitalálok. Ez a recept úgy született meg, hogy szétnéztem az itthon található alapanyagok közt és jött az ihlet a vacsorához. Eddig csak pozitív visszajelzést kaptam.

Csirkemellbe göngyölt szardella

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 dkg csirkemell
  • szardella (csirkemell szeletenként egy-egy)
  • bazsalikom
  • parmezán
  • 2 db édes burgonya
  • 2 tojás (egyik a panírozáshoz)
  • bors
  • 1 tasak rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük olyan nagyságú szeletekre, hogy bele tudjuk göngyölni a szardellákat. Miután felszeleteltük, megszórjuk reszelt parmezánnal, majd ízlés szerint bazsalikommal, ezt követően fektetjük bele a szardellát és felgöngyöljük, majd fogpiszkáló segítségével összetűzzük, hogy panírozás közben ne essen szét. Bepanírozzuk a göngyölegeket és forró olajban átsütjük. Miután átsült, hagyjuk hűlni pár percet, és egy határozott mozdulattal kihúzzuk a fogpiszkálót.
A rösztihez lereszeljük a megtisztított édes burgonyát, hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojást és összedolgozzuk. A tenyerünk segítségével laposra formázzuk, és ropogósra átsütjük. Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, hogy ne szívja magába. Mi közben a rizst feltettük főni, kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, és a megfőtt rizst pár percig átforgatjuk a hagymával.
Kitálaljuk. Én díszítésként földi cseresznyét használtam.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük