Ostoros Rétes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Emlékeim szerint először mamám készítette a receptet, majd anyukámmal közösen, persze mi egy kicsit tovább fejlesztettük. Mami elég spórolósan bánt a krémmel. :)
Az egész család nagyon szereti, főleg egy pohár tejjel.

Ostoros Rétes

Hozzávalók 8 személyre

Tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • csipetnyi só
  • 4 evőkanál olaj

Töltelékhez

  • 25 dkg margarin
  • 3csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A kimért lisztbe készíts egy mélyedést, ahova belemorzsolod az élesztőt, hozzáteszed a cukrot, majd a langyos tejet. Ezt összedolgozod, majd befeded a liszttel, és hagyod egy kicsit pihenni. (Míg a liszt a mélyedés tetején be nem repedezik). Majd hozzáadod a sót, a tojássárgáját, az olajjal együtt összegyúrod, valamint annyi tejjel, amennyit a tészta felvesz. Akkor jó a tészta, ha elvált a kezedről, valamint ha egynemű, ha kész, akkor hagyod kelni.
6 db cipót formálj belőle, és keleszd további fél órát egy lisztes deszkán.
Közben a margarint, a vaníliás cukrot, a cukrot és a kakaót keverd össze.
A cipókat egyenként nyújtsd vékonyra, majd kend meg a kakaós krémmel, mindegyikbe egyforma mennyiség jusson. Csavard fel és 3-3 szálat fonj egybe. Helyezd a papírral bélelt tepsibe, és kend meg őket felvert tojással, hogy szép fényesek legyenek.
Akkor jó, ha az alja is megsült, ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy felemeled a papírt. (kb 40perc, 160°C-os sütőben)

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük