Ostoros Rétes
Emlékeim szerint először mamám készítette a receptet, majd anyukámmal közösen, persze mi egy kicsit tovább fejlesztettük. Mami elég spórolósan bánt a krémmel. :)
Az egész család nagyon szereti, főleg egy pohár tejjel.
Ostoros Rétes
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához
- 60 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 5 dkg élesztő
- kevés cukor
- csipetnyi só
- 4 evőkanál olaj
Töltelékhez
- 25 dkg margarin
- 3csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A kimért lisztbe készíts egy mélyedést, ahova belemorzsolod az élesztőt, hozzáteszed a cukrot, majd a langyos tejet. Ezt összedolgozod, majd befeded a liszttel, és hagyod egy kicsit pihenni. (Míg a liszt a mélyedés tetején be nem repedezik). Majd hozzáadod a sót, a tojássárgáját, az olajjal együtt összegyúrod, valamint annyi tejjel, amennyit a tészta felvesz. Akkor jó a tészta, ha elvált a kezedről, valamint ha egynemű, ha kész, akkor hagyod kelni.
6 db cipót formálj belőle, és keleszd további fél órát egy lisztes deszkán.
Közben a margarint, a vaníliás cukrot, a cukrot és a kakaót keverd össze.
A cipókat egyenként nyújtsd vékonyra, majd kend meg a kakaós krémmel, mindegyikbe egyforma mennyiség jusson. Csavard fel és 3-3 szálat fonj egybe. Helyezd a papírral bélelt tepsibe, és kend meg őket felvert tojással, hogy szép fényesek legyenek.
Akkor jó, ha az alja is megsült, ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy felemeled a papírt. (kb 40perc, 160°C-os sütőben)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept