Bújtatott pörkölt
Bújtatott pörkölt
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg sertésből, vagy csirkéből készült pörkölt
- 1 fej vöröshagyma
- Fél kg burgonyából készült püré
- Vaj és tej ízlés szerint
- 1-2 db tojás
- Só
- Reszelt sajt
Elkészítés:
A sertéshúst, vagy a csirkehúst felkockázom és a megszokott módon pörköltöt készítek belőle.
A megtisztított burgonyát megfőzzük, és összetörjük. A burgonya mennyisége azért függ az edénytől, és hányan vagyunk, de érdemes bőven készíteni. Még melegen a vajat és a tejet hozzárakjuk, és jól kikeverjük, és megsózzuk. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a tojást, és egy tűzálló tálba rakjuk a felét. Ráöntjük a zsírjára pirított pörköltöt, és befedjük a megmaradt burgonyapürével. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, aki nem szereti, annak nem muszáj, de sokkal finomabb vele. Forró sütőben pirosra sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept