Toffifee torta
Toffifee torta
Hozzávalók 8 személyre
- 750 g tejszín
- 25 dkg ét tortabevonó
- 20 dkg mogyorós nugát
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 7.5 dkg liszt
- 1.5 dkg + 1-2 ek. kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 2.5 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg aprított mogyoró
- 10-15 dkg nugátdesszert(pl. Toffifee)
- margarin vagy vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
1. A felhevített tejszínben(ne forrjon!) megolvasztjuk a durvára darabolt csokibevonót és a nugátot. A masszát gondosan tisztára mosott, szárazra törölt keverőtálba öntjük, és 3-4 órára a hűtőbe állítjuk, hogy teljesen lehűljön.
2. A szétválasztott tojások fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük,és közben beleszórjuk a cukrot.
Beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd apránként rászitáljuk és beleforgatjuk a 1.5 dkg kakaóporral,sütőporral meg az étkezési keményítővel elvegyített lisztet.
Margarinnal vagy vajjal kikent tortaformába simítjuk és a 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A tortalapot késsel elválasztjuk a karimától,és rácsra téve hűlni hagyjuk.
3. A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk. A mogyorót szárazon megpirítjuk, a csokoládés tejszínbe szórjuk, és robotgép habverőjével félkeményre verjük.
A lágy hab kétharmadát a karimába zárt alsó piskótalapra simítjuk,majd befedjük a felső lappal,amelyet megkenünk a maradék krémmel.
A tortát 2-3 órára a hűtőbe állítjuk,végül egyenletesen megszórjuk 1-2 ek. kakaóporral.
Nugátdesszerttel és tejszínhabbal díszítjük!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept