Toffifee torta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Toffifee torta

Hozzávalók 8 személyre

  • 750 g tejszín
  • 25 dkg ét tortabevonó
  • 20 dkg mogyorós nugát
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 7.5 dkg liszt
  • 1.5 dkg + 1-2 ek. kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 2.5 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg aprított mogyoró
  • 10-15 dkg nugátdesszert(pl. Toffifee)
  • margarin vagy vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

1. A felhevített tejszínben(ne forrjon!) megolvasztjuk a durvára darabolt csokibevonót és a nugátot. A masszát gondosan tisztára mosott, szárazra törölt keverőtálba öntjük, és 3-4 órára a hűtőbe állítjuk, hogy teljesen lehűljön.
2. A szétválasztott tojások fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük,és közben beleszórjuk a cukrot.
Beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd apránként rászitáljuk és beleforgatjuk a 1.5 dkg kakaóporral,sütőporral meg az étkezési keményítővel elvegyített lisztet.
Margarinnal vagy vajjal kikent tortaformába simítjuk és a 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A tortalapot késsel elválasztjuk a karimától,és rácsra téve hűlni hagyjuk.
3. A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk. A mogyorót szárazon megpirítjuk, a csokoládés tejszínbe szórjuk, és robotgép habverőjével félkeményre verjük.
A lágy hab kétharmadát a karimába zárt alsó piskótalapra simítjuk,majd befedjük a felső lappal,amelyet megkenünk a maradék krémmel.
A tortát 2-3 órára a hűtőbe állítjuk,végül egyenletesen megszórjuk 1-2 ek. kakaóporral.
Nugátdesszerttel és tejszínhabbal díszítjük!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük