Epres piskótatekercs
Epres piskótatekercs
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 5 tojás
- 30 dkg porcukor
- 12 evőkanál hideg víz
- 1 csomag sütőpor
- 18 dkg finomliszt
Krém
- pár szem eper a díszítéshez
- 2,5 dl tej
- 1 csomag főzős eper ízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet. A sütőport a liszttel az előzőekhez adjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, majd a margarinnal kikent, kilisztezett nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal megsütjük. Még melegen egy tiszta, de nedves konyharuhába borítjuk, felcsavarjuk és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a pudingporral és a cukorral simára keverjük, sűrűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a margarin. Kétharmadát a kihajtogatott piskótára kenjük, újra felcsavarjuk. A maradék krémmel kívülről is körbekenjük,majd eper szemekkel díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept