no

Erőleves tavasziasan

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A suliban gyakorlaton főztem ilyet, és nagyon finom lett :)

Erőleves tavasziasan

Hozzávalók 6 személyre

  • 75 dkg marhacsont
  • 25 dkg szárnyas aprólék
  • 50 dkg sovány darált marhahús
  • 4 tojásfehérje
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 30 dkg sárgarépa
  • 25 dkg petrezselyemgyökér
  • 15 dkg zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány gombaszár
  • egész bors
  • sáfrány
  • gyömbér
  • reszelt szerecsendió
  • 3 l víz

A körethez

  • brokkoli
  • zöldbab
  • csirág
  • zöldborsó

Elkészítés:

A csontokat és a szárnyas aprólékot leforrázzuk. A zöldségféléket karikára vágjuk, kivéve a gombát és a vöröshagymát. A vöröshagymából brülét készítünk: félbevágjuk a vöröshagymát és a héját is rajtahagyjuk, majd a vágási felületet száraz forró serpenyőben lepirítjuk.
Erőleves-masszát készítünk: műanyag tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és tovább verjük, hogy jó piros habtömeget kapjunk. Ebbe a masszába beletesszük a darált húst, a karika zöldségeket, a gombaszárat, a fűszereket. A fűszerezésnél: ha a sáfrány nincs nagyon összetörve, akkor min. 2 pici szálat tegyünk bele, különben nagyon sáfrányos lesz, szerecsendióból és gyömbérből csak késhegynyi kell.
Főzés: fazék aljára a forrázott csontok és a csirkeaprólék, rá a massza, felöntjük vízzel. Beletesszük a hagyma brülét, és forrásig kevergetjük. Ha felforrt, levesszük a gázt és szép lassan gyöngyözően főzzük, 4-5 órán át. Hangsúlyozom, ilyenkor már nem szabad megkeverni, mert zavaros lesz! A tojás ki fog pelyhesedni a tetején és a darált hús is feljön, de ez teljesen normális. Eközben a köret zöldségeit külön sós vízben megfőzzük.
Befejező műveletek: Ha a leves megfőtt, fedővel lefedjük és legalább 15 percig pihentetjük. Ezután keményítő mentes vizezett konyharuhával bélelt szitán keresztül, merőkanállal átmerve leszűrjük. Papírszalvétával lezsírtalanítjuk, ha egy kicsit kihűlt újra felmelegítjük. A levesben és külön főtt zöldségeket is kitálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük