Rántott gesztenyerúd
Rántott gesztenyerúd
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg gesztenyepüré
- 3 dkg vaj
- 2 tojássárgája
Panírozáshoz
- tej
- tojás
- zsemlemorzsa
Mártáshoz
- 1 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 4 dkg porcukor
- 2dl tej
- 5 cent rum
Elkészítés:
A gesztenyepürét a vajjal és a tojássárgájával jól kikeverjük, majd lehűtjük. Ezután egyforma kis rudacskákat formázunk, bepanírozzuk és és kisütjük. A rumos mártással együtt tálaljuk, amit külön csészében adunk, vagy leöntjük vele.
Elkészítése: az egész tojást és a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd lassan forró tejet csurgatunk bele,vigyázva, hogy a tojás össze ne fusson. A tűzre téve addig keverjük, amíg felforrt. Ekkor beletesszük a rumot. Akinek ez nem tetszik, adhat a gesztenyerúd mellé gyümölcsdzsemet is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept