no

Rántott gesztenyerúd

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rántott gesztenyerúd

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg gesztenyepüré
  • 3 dkg vaj
  • 2 tojássárgája

Panírozáshoz

  • tej
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Mártáshoz

  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg porcukor
  • 2dl tej
  • 5 cent rum
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyepürét a vajjal és a tojássárgájával jól kikeverjük, majd lehűtjük. Ezután egyforma kis rudacskákat formázunk, bepanírozzuk és és kisütjük. A rumos mártással együtt tálaljuk, amit külön csészében adunk, vagy leöntjük vele.
Elkészítése: az egész tojást és a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd lassan forró tejet csurgatunk bele,vigyázva, hogy a tojás össze ne fusson. A tűzre téve addig keverjük, amíg felforrt. Ekkor beletesszük a rumot. Akinek ez nem tetszik, adhat a gesztenyerúd mellé gyümölcsdzsemet is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük