Pelmenyi
Pelmenyi
Hozzávalók 8 személyre
- 4 pohár liszt
- 4 dl tej
- 1 kk só
- 2 db tojás
- 400 g darált hús
- bors
- 1 db vöröshagyma
Elkészítés:
A lisztet, a tejet, a tojásokat és a sót összegyúrjuk. Laza tésztát kell kapnunk.
A tésztát 30 percig konyhakendő alatt pihentetjük.
Míg a tészta pihen, előkészítjük a húst. Egy vöröshagymát lereszelünk, összegyúrjuk a hússal, borsozzuk és sózzuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kivágjuk.
A kapott tésztakorongra helyezzük a tölteléket, félbe hajtjuk, a széleit vizes ujjal jól összenyomkodjuk, végül a forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Mikor kifőtt, 2 ek vajat rakunk rá, ecetesen és borsozva tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept