Rakott csírke

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a recept családunk nagy kedvence, sűrűn kerül az asztalra. Nagyon-nagyon finom újburgonyával.

Rakott csírke

Hozzávalók 4 személyre

  • 6-8 db csirkecomb vagy csirkeszárny-de akár vegyesen is ki mit szeret
  • 1,5 kiló burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 pohár tejföl
  • kicsi olaj
  • bors
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy tepsi aljába,kicsi olajat öntünk, és a felkarikázott burgonya felét beletesszük a tepsibe és szépen elterítjük benne. A hagymát vékonyabb karikára vágjuk és a burgonya tetején elosztjuk. Most kerül rá a fel szeletelt tv paprika. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk és egy kicsi ételízesítővel is megszórjuk. Ez is mehet a tepsibe szépen elrendezve. Befedjük a maradék burgonyával. A tetejét is megsózzuk. Kis
vizet öntünk alá, alufóliával befedjük és 45-50 percig sütjük, amíg megpuhul. Ekkor levesszük a fóliát és a tetejére ráöntjük a tejfölt úgy, hogy mindenhol érje. Tovább sütjük most már fólia nélkül, amíg szép piros lesz a teteje. Nagyon finom, tartalmas étel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük