Pavlova torták

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tökéletes felhasználási módja a maradék tojásfehérjéknek.
Készíthetjük karamellizált ananásszal is, de szerintem az alapvetően nagyon édes tortácskákhoz jobban passzol az édességet ellensúlyozandó savanykás gyümölcs.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 3 tojásfehérje
  • 150 g cukor
  • 1 ek keményítő
  • 1 tk fehér balzsamecet/borecet/ecet (10%)
  • 2 ek víz
  • csipet só
  • 1 pohár (200 gr) tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 2 marok fekete, 2 marék piros ribizli
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a vizet és addig keverjük, míg újra össze nem áll a hab, ezután kanalanként hozzáadjuk a cukrot, melyet előzőleg elkevertünk a keményítővel, legvégül az ecetet.
Kemény, fényes habot kell kapjunk, ami csúcsos lesz ha belenyúlunk.
A masszát egy sütőpapírral fedett, olajjal átkent tepsi közepére tesszük 3-6 kupacban egymástól 5-7 cm távolságra. (Attól függ, mekkorákat szeretnénk, én 6 kupacba tettem, de teheted egybe is az egészet.)
(A kupacok inkább kisebb átmérőjűek és magasabbak legyenek.)
Szépen elsimítjuk a tetejét és az oldalát, betesszük a sütőbe és azonnal levesszük a hőfokot 150°-ra.
Egy óra múlva (kisebb torták esetében kevesebb idő is elég, amikor már száraz, kemény a kérge) kikapcsoljuk a sütőt, nyitott sütőajtónál hagyjuk bent a tortákat, míg ki nem hűlnek.
A kívül ropogós, belül puha és ragacsos habcsókokat külön lapos tálakra tesszük.
A tejszínt csúcsos habbá verjük (előtte pár órát legyen hűtőben), rákanalazzuk a habcsókra, majd rászórjuk a gyümölcsöket.

1
2
3
Blog.hu ajánló