Meggyes piskóta
Meggyes piskóta
Hozzávalók 6 személyre
- 6 tojás
- 6 kanál liszt (púpozott)
- 6 kanál cukor (csapott)
- 1 sütőpor
- 30 dkg meggy
- csipet só
- vaj- a kikenéshez
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojás fehérjét és a sárgáját. A fehérjékből - a csipet sóval - kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját - nagyon óvatosan! Majd még óvatosabban hozzákeverjük a lisztet. Ekkor kézi habverővel vagy fakanállal dolgozunk. Kivajazott sütőformába tesszük a masszát. Ekkor nyomkodjuk bele óvatosan a magozott, lecsöpögtetett meggyet. Kb. 175-180 fokon aranysárgára süssük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept