Fincsi epertorta

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a receptet az anyósomtól kaptam, Maria Hajková szakácskönyvéből származik. Nálunk ez az eperszezon slágere.

Hozzávalók 8 személyre:

  • _Tésztához_
  • 6 db tojás
  • 7 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 5 dkg darált dió
  • 5 ek rétesliszt
  • késhegyni sütőpor

Krémhez

  • 2 dcl tej
  • 20 dkg keményítőliszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 5 ek porcukor
  • 25 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleszórjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd együtt tovább verjük. Fontos, hogy nagyon kemény legyen. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, és még mindig géppel verjük. Végül a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót keverjük hozzá szép lassan, óvatosan. A tésztát kikent, lisztel megszórt tortaformába öntjük és mérsékelt tűzön sütjük meg. Ha kihűlt, ketté vágjuk és megkenjük.

Krém:
A tejben elkeverjük a keményítőlisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot és nagyon kis lángon vagy gőz fölött folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és összevegyítjük a már kihűlt péppel. Végül belekeverjük az apróra vágott epret.

Blog.hu ajánló