Töltött paprika
Töltött paprika
Hozzávalók 4 személyre
Húsgombóchoz
- fél kg darált hús
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 zacskós rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 paprika
- _Paradicsomos alaphoz_:
- 1 paradicsomos ivólé (1l)
- 1 nagy paradicsomkonzerv
- cukor
- olaj
- liszt
Elkészítés:
Először a húsgombócot kell elkészíteni. A darált húshoz hozzáadjuk nagyon apróra vágott vörös- és fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát ízlés szerint, továbbá a zacskós rizst. Jól összekeverjük az egészet. Először megtöltjük a paprikákat, majd a maradék húsból gombócokat formázunk.
Utána feltesszük a paradicsomkonzervet, felöntjük az ivólével, majd még vizet is adhatunk hozzá. Ha felforr, beletesszük a töltött paprikákat és a gombócokat. Kb. másfél óra alatt minden megpuhul. Akkor kivesszük a töltelékeket, és világos rántással berántjuk. Ha nem elég borsos a gombóc, a léhez is tehetünk borsot, sót, illetve ne feledkezzünk el a cukorral sem!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept