Húsgombócleves
A barátnőmnél ettem először, és nagyon ízlett. Ő mutatta meg, hogy kell elkészíteni.
Húsgombócleves
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg darált hús
- 1 zacskós rizs (gyors)
- 1+fél vöröshagyma
- só
- bors
- 1 kk pirospaprika
- 4 szál sárgarépa (közepes v nagyobb)
- 2 szál fehérrépa
- 1 csésze mirelit borsó
- kevés olaj
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
Kis olajon a felkarikázott répákat és az 1 hagymát megpirítom. Utána felöntöm vízzel. Majd beleteszem az előtte már elkészített húsgombócot. Ehhez nagyon apróra vágtam a hagymát, a darált húshoz kevertem, sóztam, borsoztam ízlés szerint és egy kis pirospaprikát tettem hozzá. Ha úgy érezzük, nem áll össze, akkor egy kis lisztet is tehetünk hozzá. Nem ront rajta semmit. Én kis gombócocskákat formáztam. A húsgombócnak kb. 20 perc főzési idő kell. A mirelit borsónak csak kb. 5 perc, így azt 5 perccel a vége előtt tettem hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept