Puncsszelet
Puncsszelet
Hozzávalók 8 személyre
Piskótához
- 8 tojás
- 8 ek finomliszt
- 8 ek kristálycukor
- 1 cs. sütőpor
Krémhez
- 2 csomag puncsos pudingpor
- 8 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 1 margarin (kocka)
A díszítéshez
- reszelt csoki
Elkészítés:
Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. Felverjük a fehérjét. Majd a sárgáját kikeverjük a cukorral. Utána hozzátesszük a tojásfehérjéhez a cukros sárgáját, és nagyon óvatosan a lisztet is (kanalanként). Megsütjük a piskótát.
Hagyjuk kihűlni, közben jöhet a krém. A tejjel és a 10 dkg cukorral megfőzzük a pudingot. A margarint habosra keverjük a maradék cukorral. A már langyos pudinghoz hozzákeverjük a margarint. A piskótát három lapba vágjuk, megkenjük a krémmel. A tetejére is teszünk a krémből. A tortát reszelt csokoládéval díszítjük.
(Az egyik puding lehet vanília is, úgy még változatosabb a torta.)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept