Zöldborsós, gombás ragu hússal/hús nélkül is

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

11 divatos frizura félhosszú hajból: csak néhány hullámcsat kell hozzá! »

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 15 dkg zöldborsó
  • 1 kk só
  • bors
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • olaj
  • 20 dkg (1-2 szeletből) nagyon apróra vágott hús
  • 3-4 fej közepes gomba
  • _Körethez_:
  • 1 kg krumpliból krumplipüré (tej, vaj)
  • kenéshez 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem csak gombával, hanem hússal is csinálod, ua. a készítése, mint a pörköltnek, csak előbb a húst gombával főzd puhára, az utolsó 10 percben beleöntöd a zöldborsót;
Sűrűre főzd, ne legyen sok szaftja, az is \\\"ragacsos\\\" legyen;
Közben készítsd el a krumplipürét, de azt is sűrűre, hogy megtartsa formáját, ha kikanalazod.
Egy lapos tepsit picit olajozz be, erre nyomj - vagy kanalazz - kupacokat, mint egy kisebb zsömle, aminek a közepébe mélyíts lukat, mint fánkba a lekvárnak;
Ezekbe kanalazd be a zöldborsós ragut.
Kend be egészet felvert tojással.
Reszelj rá sajtot (ez el is maradhat).
Én általában ebből úgy 12 db-ot csinálok.
Mivel minden meg van főve, kb. 180-200 fokon csak a sajtot / tojást kell rápirítani kb. 15 perc.
Salátával, savanyúval, (gyerekem: ketchuppal)
Kevésnek tűnik, hogy a tányérba 2-3 db-ot teszünk, de én még nem találkoztam senkivel, aki a végén azt mondta volna: nem laktam jól!
Ízlése válogatja, én csináltam már ezt zöldborsó nélkül, hús nélkül, lecsós verzióban is, Isteni finom!
A krumplipüré miatt csak frissen jó!

Blog.hu ajánló