Zöldborsós, gombás ragu hússal/hús nélkül is

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 15 dkg zöldborsó
  • 1 kk só
  • bors
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • olaj
  • 20 dkg (1-2 szeletből) nagyon apróra vágott hús
  • 3-4 fej közepes gomba
  • _Körethez_:
  • 1 kg krumpliból krumplipüré (tej, vaj)
  • kenéshez 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem csak gombával, hanem hússal is csinálod, ua. a készítése, mint a pörköltnek, csak előbb a húst gombával főzd puhára, az utolsó 10 percben beleöntöd a zöldborsót;
Sűrűre főzd, ne legyen sok szaftja, az is \\\"ragacsos\\\" legyen;
Közben készítsd el a krumplipürét, de azt is sűrűre, hogy megtartsa formáját, ha kikanalazod.
Egy lapos tepsit picit olajozz be, erre nyomj - vagy kanalazz - kupacokat, mint egy kisebb zsömle, aminek a közepébe mélyíts lukat, mint fánkba a lekvárnak;
Ezekbe kanalazd be a zöldborsós ragut.
Kend be egészet felvert tojással.
Reszelj rá sajtot (ez el is maradhat).
Én általában ebből úgy 12 db-ot csinálok.
Mivel minden meg van főve, kb. 180-200 fokon csak a sajtot / tojást kell rápirítani kb. 15 perc.
Salátával, savanyúval, (gyerekem: ketchuppal)
Kevésnek tűnik, hogy a tányérba 2-3 db-ot teszünk, de én még nem találkoztam senkivel, aki a végén azt mondta volna: nem laktam jól!
Ízlése válogatja, én csináltam már ezt zöldborsó nélkül, hús nélkül, lecsós verzióban is, Isteni finom!
A krumplipüré miatt csak frissen jó!

Blog.hu ajánló