Zöldborsós, gombás ragu hússal/hús nélkül is

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Cipzáras a ruhád hátulja? Így húzd fel egyedül könnyedén »

Minden, ami egy Disney-témájú esküvőhöz kellhet, ha gyermeki a lelketek »

Csak egy csíkot húzott, de négy szív lett belőle: szuper körömminta »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 15 dkg zöldborsó
  • 1 kk só
  • bors
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • olaj
  • 20 dkg (1-2 szeletből) nagyon apróra vágott hús
  • 3-4 fej közepes gomba
  • _Körethez_:
  • 1 kg krumpliból krumplipüré (tej, vaj)
  • kenéshez 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem csak gombával, hanem hússal is csinálod, ua. a készítése, mint a pörköltnek, csak előbb a húst gombával főzd puhára, az utolsó 10 percben beleöntöd a zöldborsót;
Sűrűre főzd, ne legyen sok szaftja, az is \\\"ragacsos\\\" legyen;
Közben készítsd el a krumplipürét, de azt is sűrűre, hogy megtartsa formáját, ha kikanalazod.
Egy lapos tepsit picit olajozz be, erre nyomj - vagy kanalazz - kupacokat, mint egy kisebb zsömle, aminek a közepébe mélyíts lukat, mint fánkba a lekvárnak;
Ezekbe kanalazd be a zöldborsós ragut.
Kend be egészet felvert tojással.
Reszelj rá sajtot (ez el is maradhat).
Én általában ebből úgy 12 db-ot csinálok.
Mivel minden meg van főve, kb. 180-200 fokon csak a sajtot / tojást kell rápirítani kb. 15 perc.
Salátával, savanyúval, (gyerekem: ketchuppal)
Kevésnek tűnik, hogy a tányérba 2-3 db-ot teszünk, de én még nem találkoztam senkivel, aki a végén azt mondta volna: nem laktam jól!
Ízlése válogatja, én csináltam már ezt zöldborsó nélkül, hús nélkül, lecsós verzióban is, Isteni finom!
A krumplipüré miatt csak frissen jó!

Blog.hu ajánló