Gombás-fügés csirkemáj sütőtökös nudlival

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

Így viseld a trapéznadrágot 2017-ben az Instagram szerint »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 főre:
  • 10 dkg erdei gomba
  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 tk vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 6 db füge
  • 4 ek balzsamecet
  • só, bors
  • 1 kis ág kakukkfű
A nudlihoz
  • 15 dkg-nyi megsült, kihűlt sütőtök
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl tökmagolaj
  • Só, bors, őrölt gyömbér
A tartárhoz
  • 1 ág szárított levendula
  • 1 tojás sárgája
  • szőlőmagolaj
  • fél dl habtejszín
  • 20 csepp citromlé
  • 1 csapott mk porcukor
  • 1 kk dijoni mustár
  • só, fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A tartárhoz a botmixer poharába teszünk 1 tojássárgáját, felöntjük annyi szőlőmagolajjal, hogy összesen 1 dl legyen. Belecsipegetjük a levendula virágait, hozzáteszünk pici sót, fehér borsot és a porcukrot, belecsepegtetjük a citromlét. Addig mixeljük, míg tartármártás-sűrűségű lesz. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk. Fogyasztásig jól behűtjük.
A sütőtököt összeturmixoljuk a vízzel, hozzákeverjük a tojást és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel fűszerezzük. Hosszúkás, vékony nudlikat szaggatunk sós, lobogva forró vízbe. Miután feljöttek, 2 percig főzzük, majd szűrővel kiszedjük. Egy serpenyőben felhevítjük a tökmagolajat, beleszórjuk a nudlikat, kevergetve átpirítjuk.
A gombát megmossuk, 1 cm-es csíkokra vágjuk. A májat falatnyi darabokra, a fügét kettőbe (ha nagy, négybe) vágjuk. A vajat felforrósítjuk az olívaolajjal, rádobjuk a gombát és a kakukkfűágról lecsipegetett levélkéket. 5 perc után hozzáadjuk a májdarabkákat, meglocsoljuk a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk. Erős lángon megpirítjuk, hogy az ecetszag elpárologjon, ekkor beledobjuk a fügéket. Párat keverünk rajta, kész is.

1
2
Blog.hu ajánló