Gombás-fügés csirkemáj sütőtökös nudlival

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

beauty and style

Ilyen csizmafazonokkal viseld idén a bokavillantó farmert »

3 frufrufazon vágás nélkül: próbáld ki mindet, mielőtt fodrászhoz mész! »

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 főre:
  • 10 dkg erdei gomba
  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 tk vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 6 db füge
  • 4 ek balzsamecet
  • só, bors
  • 1 kis ág kakukkfű

A nudlihoz

  • 15 dkg-nyi megsült, kihűlt sütőtök
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl tökmagolaj
  • Só, bors, őrölt gyömbér

A tartárhoz

  • 1 ág szárított levendula
  • 1 tojás sárgája
  • szőlőmagolaj
  • fél dl habtejszín
  • 20 csepp citromlé
  • 1 csapott mk porcukor
  • 1 kk dijoni mustár
  • só, fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A tartárhoz a botmixer poharába teszünk 1 tojássárgáját, felöntjük annyi szőlőmagolajjal, hogy összesen 1 dl legyen. Belecsipegetjük a levendula virágait, hozzáteszünk pici sót, fehér borsot és a porcukrot, belecsepegtetjük a citromlét. Addig mixeljük, míg tartármártás-sűrűségű lesz. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk. Fogyasztásig jól behűtjük.
A sütőtököt összeturmixoljuk a vízzel, hozzákeverjük a tojást és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel fűszerezzük. Hosszúkás, vékony nudlikat szaggatunk sós, lobogva forró vízbe. Miután feljöttek, 2 percig főzzük, majd szűrővel kiszedjük. Egy serpenyőben felhevítjük a tökmagolajat, beleszórjuk a nudlikat, kevergetve átpirítjuk.
A gombát megmossuk, 1 cm-es csíkokra vágjuk. A májat falatnyi darabokra, a fügét kettőbe (ha nagy, négybe) vágjuk. A vajat felforrósítjuk az olívaolajjal, rádobjuk a gombát és a kakukkfűágról lecsipegetett levélkéket. 5 perc után hozzáadjuk a májdarabkákat, meglocsoljuk a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk. Erős lángon megpirítjuk, hogy az ecetszag elpárologjon, ekkor beledobjuk a fügéket. Párat keverünk rajta, kész is.

1
2
Blog.hu ajánló