4 félórás tészta hétköznap vacsorára
Ha fáradtan érsz haza, mégis éhes vagy, üss össze egy finom, laktató tésztaételt, mellyel nincs sok munka. Receptjeink 25 perc alatt elkészülnek.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talk show-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Egy nő a fejére műtette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

Nőiesebbek, mint a farmer: 3 nadrágfazon, ha széles a csípőd, és vastag a combod »

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol
A tészta tökéletes választás egy nehéz hétköznap estéjére, és valljuk be, az első munkanap nem tartozik a könnyűek közé. A tésztafélék laktatóak, finomak, és nagyon gyorsan elkészülnek.

Akár magadnak főzöl, akár egy egész családnak, a tésztával nem lehet mellélőni. Az alábbi recepteket 25 perc alatt elkészítheted, így marad idő a pihenésre, és megvan a másnapi ebéd is.

Olajbogyós-halas tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg masnitészta
  • 3 olajos szardínia
  • 40 dkg paradicsom
  • 10 dkg olajbogyó
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán sajt
  • olaj
  • bors
A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben főzd ki. Megforrósított olajon párold üvegesre a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Add hozzá a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítsd, és főzd pépesre. Add hozzá a lecsöpögtetett kapribogyót, a kimagozott olajbogyót, a villával kisebb darabokra tört szardíniát. Melegítsd össze, és halmozd a lecsöpögtetett makarónira. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálald.

Gyors csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 350 g masnitészta
  • 300 g brokkoli, kis rózsákra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 nagy csirkemellfilé, falatnyi darabokra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 1 nagy vagy 2 kis narancs leve
  • 25 g szeletelt mandula megpirítva
Főzd ki a tésztát forrásban lévő bő, sós vízben 8-10 perc alatt, vagy a csomagolásán található utasítás szerint. Az utolsó 3 percre dobd bele a brokkolit is.
Amíg fő a tészta, óvatosan hevítsd fel az olajat serpenyőben vagy wokban, és süsd a csirkét aranyszínűre 5-7 perc alatt - időnként keverd meg. Az utolsó 2 percben tedd bele a fokhagymát is.
Keverd össze a mustárt a narancslével. Öntsd a keveréket a csirkére, és egy-két percig óvatosan párold.
Szűrd le a tésztát és a brokkolit, tegyél félre 3 evőkanál főzővizet. Rázd össze a tésztát a brokkolival és a csirkével, keverd bele a vizet és a mandulát, és sózd meg tálalás előtt.

Póréhagymás-tojásos farfalle

Hozzávalók:

  • 2 kemény tojás
  • 3 póréhagyma
  • 15 dkg apró paradicsom
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejszínes krémsajt
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál sherry
  • Cayenne-bors
  • 1 csipet cukor
  • 20 dkg farfalle tészta
A tojásokat hosszában vágd félbe. A pórét mosd meg, vágd ferdén 1-1,5 centis darabokra, majd forró, sós vízben 3-4 percig blansírozd. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
A paradicsomokat nagyságtól függően vágd félbe vagy negyedekbe.
A majonézt keverd el a tejszínes krémsajttal és a sherryvel. Sóval, Cayenne-borssal, cukorral ízesítsd.
A hagymát és a paradicsomot oszd 2 tálra, mindegyikre fektess 2-2 fél tojást. Tálaláskor locsold meg a szósszal.

Háromhagymás, sajtmártásos, rukkolás spagetti

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti
  • 2 fej lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 szál zöldhagyma
  • 10 dkg rukkola
  • 1 dl olívaolaj
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • só, őrölt fehérbors
Tisztítsd meg a zöldségeket. A lilahagymát vágd vékony félkarikára, a zöldhagymát durvára, a fokhagymát zúzd össze. Az olaj felén futtasd meg a lila- és zöldhagymát, majd tedd rá a fokhagymát, keverd el, és kevés vizet önts hozzá. Kanalazd rá a krémsajtot, sózd, borsozd, és forrald össze. A tésztát bő, sós, forró vízben főzd ki a tasakon leírt ideig, majd szűrd le, és öblítés nélkül keverd össze a raguval. A maradék olajat melegítsd fel, tedd bele a rukkolát, és keverd el. Abban a pillanatban már vedd is le a tűzről, és keverd a tésztához, majd tálald.
Blog.hu ajánló