1 tészta, 4 sütemény
Nem is gondolnád, hányféle desszertet süthetsz ebből az egyszerű alaptésztából. Elég egyszer megtanulnod, hogy négy különböző sütit készíthess!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy tésztát már jól tudsz készíteni, biztos te is nagyobb lelkesedéssel állsz neki a sütésnek.

Ez persze nem jelenti azt, hogy mostantól minden vasárnap ugyanazt a sütit kell ennetek!

Ha linzertésztát tudsz készíteni, akkor ezeknek a süteményeknek bármelyikét könnyedén megsütheted.

Linzertészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 20 porcukor
  • 2 tojás sárgája

A liszthez szitáld hozzá a porcukrot, keverd bele a tojások sárgáját, majd gyors mozdulatokkal dolgozd bele a vajat, hogy ne melegedjen meg a kezedtől. Felhasználásig tartsd hűtőben.

A linzertésztában az a ajó, hogy akár le is fagyaszthatod, így aztán készíthetsz nagyobb adagot is, következőre csak ki kell olvasztani.

Citromos-túrós habos lepény

Hozzávalók:

  • 1 adag linzertészta
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 2+1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

A linzertésztát válaszd ketté, az egyik gombócot nyújtsd ki, bélelj ki vele egy tepsit, villával szurkáld meg, és süsd ki félig. A túrót törd át, keverd el a porcukorral, két tojás sárgájával, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral, majd lazítsd a habbá vert tojásfehérjével. Öntsd a krémet a tésztára, majd nyújtsd ki a másik gombócot is, és takard be vele a krémet. Szurkáld meg villával, kend meg a felvert tojással, és süsd pirosra.

Meglepetéskekszek

Hozzávalók:

  • 1 adag linzertészta
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 1 marék színes cukorka
  • 1 tojás sárgája

A tésztából formázz diónyi nagyságú golyókat, tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és a közepükbe nyomj egy kis mélyedést. Kend meg őket egy felvert tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd meg. Mikor kész, várd meg, amíg hűl egy kicsit, majd mindegyik mélyedésbe tegyél egy-egy szem cukorkát. A csokit vízgőz fölött olvaszd fel, töltsd meg vele a lyukacskákat, és várd meg, amíg megszilárdul.

Isler

Hozzávalók:

  • 1 adag linzertészta
  • 5 dkg vaj
  • fél tábla tortabevonó
  • lekvár

A tésztát szaggasd ki egyforma nagyságú karikákra, majd süsd meg. A lekvár segítségével ragaszd őket kettesével össze, majd vízgőz fölött olvaszd meg a tortabevonót, és keverd ki a vajjal. Mártsd bele minden isler tetejét, majd tedd őket hűvös helyre, amíg a máz megköt.

Meggyes linzertorta

Hozzávalók:

  • 1 adag linzertészta
  • 50 dkg meggy, befőtt is jó
  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg főzőcsokoládé
  • 5 dkg kakaó
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 0,5 dl rum

A linzert nyújtsd ki, bélelj ki vele egy tortaformát, és 180 fokos sütőben 35 perc alatt süsd készre. A tejet forrald fel 5 dkg cukorral, és gőz fölött olvaszd meg a csokit. A tojások sárgáját keverd habosra a többi cukorral, majd add hozzá a lisztet és a kakaót, és keverd simára. Add hozzá az olvasztott csokit, majd lassan csurgasd bele a forró tejet, közben kevergesd folyamatosan.

Mérsékelt tűzön, folyamatos kevergetés mellett forrald fel, hogy a krém besűrűsödjön. Vedd le a tűzről, és kevergesd, amíg hűl egy kicsit, majd egy robotgéppel dolgozd bele a vajat, és ízesítsd a rummal. Töltsd meg vele a tésztát, a tetejét sűrűn rakd ki meggyel, és néhány órára tedd hűtőbe, amíg megdermed.

Blog.hu ajánló