4 hipergyors tészta vacsorára
A tészta laktató, és mindenki szereti. Tedd fel főni a tésztát, állítsd össze a szószt, és hamarosan tálalhatod a családnak a vacsorát.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pikáns bolognai

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg spagetti
  • 5 dkg szalonna
  • 5 dkg paprikás szalámi
  • 1 húsos kaliforniai paprika
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 marék zöldborsó
  • bors
  • chili

Tedd fel főni a tésztát. A hagymát hámozd meg, vágd karikákra, kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a szalonnát és a szalámit, öntsd fel kevés vízzel, és kicsit párold át.

Add hozzá a többi hozzávalót is. A paradicsompürét előtte hígítsd fel vízzel. Ízesítsd, és addig főzd, amíg a darált hús is megfő. Külön tálald a szószt és a tésztát.

Cukkínis-tökös spagetti

Hozzávalók:

  • 2 db póréhagyma
  • 1 db csirkemellfilé
  • 1 db cukkíni
  • 3-4 szelet sütőtök
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg spagetti
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • szerecsendió
  • petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint

A spagettit lobogó, forró vízben tedd fel főni. Egy serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat, erre szórd rá a karikára vágott póréhagymát, párold meg, majd add hozzá a kockára vágott csirkemellfilét. Kevergetve jól süsd át. Add hozzá a vékonyra vágott cukkínit, az 1-2 cm-es rudakra vágott tököt és az apró kockára vágott paradicsomot is. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel, majd forrald össze 1 dl főzőtejszínnel. Egy-két csepp citromlével savanyítható. Ha kész, keverd össze a meleg spagettivel.

Gombás, szárított paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 5-6 szem szárított paradicsom
  • 20 dkg gomba
  • 5-6 bazsalikomlevél
  • 2 dl tejszín
  • 1 kisebb fej hagyma
  • egy csapott evőkanál liszt
  • olaj
  • bors
  • 20 dkg sajt

A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben főzd ki. A hagymát vágd apró kockákra, kevés olajon párold üvegesre. Tedd hozzá az apróra vágott bazsalikomlevelet és a feldarabolt, szárított paradicsomot. Sózd, borsozd. A kockákra vágott gombát keverd hozzá, és addig párold, míg a leve elfő. Ekkor szórd rá a lisztet, jól keverd el, és engedd fel a tejszínnel. 2-3 percig forrald. A kifőtt tészta tetejére merd, és szórd meg reszelt sajttal.

Farfalle fűszeres mártással

Hozzávalók:

  • 40 dkg farfalle tészta
  • 4 dl zöldségleves, lehet kockából
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 4 evőkanál vegyes, friss fűszernövény, snidling, bazsalikom, oregánó, menta
  • só, őrölt bors
  • szerecsendió

Főzd meg a zöldséglevest. A tésztát tedd fel főni. A zöldséglevest kezdd melegíteni, és szórd bele a sajtokat. Kis lángon folyamatosan kevergetve olvaszd fel őket, majd keverd bele a tejfölt. Melegítsd, de ne forrald fel. Add hozzá a finomra vágott fűszereket, és a mártást sóval, durvára őrölt borssal és szerecsendióval ízesítsd. A frissen főtt tésztával tálald.

Blog.hu ajánló