Sörkifli
Sörkifli
Hozzávalók 12 személyre
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 dl Vénusz étolaj
- 1 tojás
- 1 kávéskanál só
- 2 kávéskanál cukor
Kenéshez
- Vénusz étolaj szükség szerint
- reszelt sajt tetszés szerint
- köménymag tetszés szerint
- tojás
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben a cukorral és kevés liszttel megfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk és kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán lazán összedolgozzuk, majd 8 részre osztjuk, cipózzuk. /Ha nagyobb kifliket akarunk kapni, kevesebb részre vágjuk./
A cipókat egyesével minél vékonyabb - lehetőleg egyforma - kerek lapokra kinyújtjuk, étolajjal vékonyan megkenjük és kifliknek felsodorjuk.
A kifliket sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk, felvert tojással megkenjük és a sajttal, vagy köménymaggal megszórjuk.
Rövid kelesztés után előre melegített sütőben - légkeveréssel 180 C fokon - pirosra
sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept