Gyümölcsleves meggyel
Gyümölcsleves meggyel
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg meggy
- 1,5 víz
- 15 dkg kristálycukor
- 1 db tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3-4 db szegfűszeg
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 dl joghurt
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöt a 1,5 literes fahéjas, szegfűszeges, cukros forrásban levő vízbe teszem, és kb. 8 percig tartó forralás után beleszűröm a liszttel és tojássárgájával elkevert joghurtot, hozzáadom a vaníliás cukrot, újból felforralom. Amikor kész a leves, hagyom kihűlni. Ezután beteszem a hűtőszekrénybe, jól lehűtöm és hidegen tálalom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept