Finom, krémes négerszelet
Finom, krémes négerszelet
Hozzávalók 8 személyre
- _Tészta_
- 26 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 4 tojássárga
- 1 sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl langyos víz
- 2 dkg kakaó
Krém
- 6 dl tej
- 2 vanília puding
- 20 dkg cukor
- 1 vanília
- 1 rum aroma
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin.
- Habhoz: 4 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 1 vanilia cukor, 1 nagyobb tortacsoki.
Elkészítés:
Megsütjük a kakaós piskótát. Kettévágva hűlni hagyjuk.
A tejben elkészítjük a pudingot a cukorral. A tűzről levéve belekeverjük a vanília cukrot. Ha kihűlt teljesen a puding, kikeverjük 20 dkg Vénusz margarinnal jó habosra. A kettévágott piskótát meglocsoljuk rummal, majd az alsó lapot kenjük krémmel és a felső lapot rátesszük.
A 4 tojás fehérjét 20 dkg cukorral gőz felett felverjük keményre, majd a tetejére kenjük egyenletesen. Felolvasztjuk a tortacsokit egy csöpp tejjel és 1-2 dkg vajjal, majd a habra elterítjük simára. Megszórhatjuk tortacukorral, hogy még szebb legyen.
Érdemes elkészíteni, mert isteni finom és mindig sikere van a vendégek körében is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept