Velencei álom sütemény

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

Így viseld a parkakabátot, hogy nőies legyen - Imádjuk a katonai stílust! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 8 db tojás
  • 3 evőkanál citromlé
  • 10 dl tej
  • 1 csipet só
  • 60 dkg kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 0,5 kg narancs vagy mandarin
  • 6 evőkanál keserű kakaó
Recept idők

Elkészítés:

Ez a finomság saját receptem. Páromnak és két éves kisfiamnak ügyeskedtem össze mert imádják Velencei álom fagyit. A narancsokat megmossuk, vékony karikákra vágjuk, majd egy edényben annyi hideg vízzel öntjük fel hogy ellepje. Teszünk bele egy csipet sót, valamint 3 evőkanálnyi citromlevet. Egy kisebb átmérőjű tányért teszünk rá úgy, hogy a narancsokat lenyomjuk vele a víz alá. Hűtőben egy éjszakán át hagyjuk. Miután ezzel készen vagyunk, felrakjuk a tűzhelyre és fél órán át hagyjuk forrni. Ezután robotképpel vagy botmixerrel a narancsokat összeturmixoljuk és visszatesszük a tűzhelyre. Ezután már kis lángon főzzük, és adjunk hozzá 40 dkg kristálycukrot. Miközben a jam készül, elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasszuk, a sárgájukat habosra verjük 8 evőkanál cukorral, majd a fehérjét egy csipet sóval. Ezután a sütőport hozzákeverjük a liszthez egy külön edénykében, és hozzáadjuk a két evőkanál kakaóport is valamint a késhegynyi szódabikarbónát is. (A fehérjéből egy kanállal kivesszük, és jól elkeverjük a sárgájával, hogy könnyebb legyen a masszánk és ne nagyon törjük össze a fehérjét. ) Ezután óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is, és kanalanként szétszórva hozzáadagoljuk a sütőporos, kakaós lisztet a tojásokhoz. A tepsit zsírral kikenjük, megszórjuk liszttel, a felesleget kiütögetjük belőle. Előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük (sütőtől függ) 15 percig semmiképpen ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a piskóta összeesik. 15 perc után egy hústűt beleszúrunk a piskóta közepébe. Ha a tűn vannak morzsák, akkor még nyers a piskóta. Ha a tű sima, a piskóta készen van. 5-percenként a 15 perc után nyugodtan ellenőrizgethetjük. Miután a piskóta készen van, vegyük ki a tepsiből, és ha egy mód van, rá rácsra rakjuk ki, hogy alul is tudjon szellőzni, különben a piskóta leragad. Ezek után elkészítjük a krémet. 7 deciliter tejet felforralunk ízlés szerinti cukorral, majd a két vaníliás pudingot hozzáadjuk. (Azért kettőt, mert ha az előírt módon készítjük nagyon folyós lenne). Hozzáadjuk a Bourbon vaníliás cukrot és az aromát is. Ha kihűlt a piskóta és a vaníliás krémünk is, akkor a piskóta tetejére egyenletesen kenjük rá a krémet. Ezt tegyük be a hűtőbe dermedni. Csokoládéöntethez összekeverünk 3 kanál keserű kakaóport 5 evőkanál cukorral, 3 deciliter tejjel és felforraljuk. Amint levettük a tűzről 5 dekagramm vajat adunk hozzá és simára elkeverjük. Kicsit hagyjuk hűlni, és ezután öntsük rá a krémes piskótára. Ezután már csak a jamet kell rá kanalazni a sütire. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Blog.hu ajánló