Piskótatekercses túrótorta
Piskótatekercses túrótorta
Hozzávalók 4 személyre
- 4 tojás
- 4 evőkanál víz
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- baracklekvár
- 50 dkg túró
- fél csomag zselatin
- 12 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra verjük. Belekeverjük a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, és a fehérjékből vert habot is. Sütőpapíros tepsiben 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Mikor megsült, kiborítjuk nedves konyharuhára és feltekerjük. Mikor kihűlt, megkenjük baracklekvárral, feltekerjük.
A túrót áttörjük, és a tejföllel összekeverjük. A zselatint kevés vízzel felfőzzük, majd a túróhoz keverjük. A piskótát felszeleteljük, és egy fóliával bélelt formát kirakunk a háromnegyedével. Beleöntjük a túrós krémet, és befedjük a megmaradt piskótatekercsekkel. 2 óráig hűtjük a hűtőben, majd tálra borítva tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept