Ünnepi torta eperrel
Ünnepi torta epres tejszínnel töltve
Hozzávalók 12 személyre
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- kevés citromlé
- 8 kanál forró víz
- 15 dkg liszt
- 1 pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 liter növényi tejszín
- 1 kg eper
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a liszttel elkevert sütőport és a pudingport. Zsírozott lisztezett sütőformába öntjük. Lassú tűznél sütjük (gázsütő 4-5-ös fokozat) tűpróbáig(kb. 40 perc). sütés után hűlni hagyjuk, félbe vágjuk.
A tejszínt felhasználás előtt legalább 3 órán keresztül hűtőben tároljuk. Az epreket megmossuk, a legszebbeket díszítéshez kiválogatjuk(kb. 8 db). 20 dkg epret leturmixolunk, a tejszínt felverjük, kettévesszük. Az egyik felébe a leturmixolt epret belekeverjük, ezzel töltjük meg a tortát. A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát és a félre tett eperrel díszítjük, ha van eperlevél azt is használhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció