Illatos töltött kenyér
Illatos töltött kenyér
Hozzávalók 8 személyre
- 80 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 3 főtt tojás
- 10 dkg szeletelt sonka
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 10-10 szem magozott zöld és fekete olajbogyó
- 20 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar, parmezán, vagy vegyesen)
- 2 evőkanál bazsalikomlevél
- őrölt bors
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A lisztből, az élesztőből, a cukorból meg a sóból kb. 3 dl langyos vízzel egy keverőtálban sima tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, megdagasztjuk, beszórjuk liszttel, és letakarva egy órán át meleg helyen pihentetjük.
Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a tojásokat, a paradicsomot lecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd vékonyan belisztezett deszkán kb. 20x50 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Rárakjuk a sonkaszeleteket és a tojásokat úgy, hogy a tészta széle üresen maradjon 3-4 cm-es sávban.
Rászórjuk a sajtot, a paradicsomcsíkokat, az olajbogyót meg a durvára vágott bazsalikomot, és borssal fűszerezzük.
A tészta széleit ráhajtjuk a töltelékre, bekenjük olívaolajjal, és jól rányomkodjuk.
Koszorút formázunk belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. (Így olyan lesz a kenyerünk, mint a legelső képen. Viszont ha a tésztánkat 2 egyenlő részre osztjuk, úgy töltjük meg, és a széleit csak enyhén nyomkodjuk rá, akkor az utolsó képen látható kenyeret fogjuk végeredményül megkapni.)
15 percig meleg helyen kelesztjük, majd 35-40 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept