Narancsos csokoládétorta
Narancsos csokoládétorta
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 1 közepes narancs
- 17,5 dkg puha Vénusz sütőmargarin
- 17,5 dkg porcukor
- 3 közepes tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál meleg víz
- 20 dkg liszt
- 5 evőkanál natúr joghurt
- 1 kiskanál sütőpor
- (kerek tortaforma)
Máz
- 10 dkg tejcsokoládé
- 17,5 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl tejszín
Díszítés
- néhány narancs megpucolva, félholdakra szelve
Elkészítés:
Tészta:
A narancs héját lereszeljük, kettévágjuk, levét kifacsarjuk.
A Vénusz sütőmargarint habosra verjük a porcukorral és reszelt narancshéjjal. A 3 tojást felverjük és folyamatos keverés mellett a vajhoz adjuk. A kakaót vízzel csomómentesre keverjük majd az vajas keverékhez adjuk. Beleszitáljuk a liszt felét, beleszórjuk a kiskanál sütőport és a joghurtot. Ezután összedolgozzuk, majd a maradék lisztet is beleszitáljuk és a narancs levét is hozzáöntjük. Sütés előtt keverhetünk bele apró narancs darabkákat is.
Sütőt 170 °C-ra melegítjük. A sütőformát kiolajozzuk, aljára sütőpapírt teszünk. A tésztát beleöntjük, kb. egy órán keresztül sütjük. Mikor kihűlt bevonjuk a mázzal.
Máz:
Gőz felett felolvasztjuk a csokit, teljes olvadás után a tejszínt hozzákeverjük. Miután kihűlt a tortát borítjuk vele.
Díszítés:
A narancsszeleteket körkörösen elhelyezzük
Narancshéj rózsa: késsel körbe levágjuk a narancs héját és feltekerjük virág formára (körkörösen).
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept