Narancsos csokoládétorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Narancsos csokoládétorta

Hozzávalók 8 személyre

Tészta

  • 1 közepes narancs
  • 17,5 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • 17,5 dkg porcukor
  • 3 közepes tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál meleg víz
  • 20 dkg liszt
  • 5 evőkanál natúr joghurt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • (kerek tortaforma)

Máz

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 17,5 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín

Díszítés

  • néhány narancs megpucolva, félholdakra szelve
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:
A narancs héját lereszeljük, kettévágjuk, levét kifacsarjuk.
A Vénusz sütőmargarint habosra verjük a porcukorral és reszelt narancshéjjal. A 3 tojást felverjük és folyamatos keverés mellett a vajhoz adjuk. A kakaót vízzel csomómentesre keverjük majd az vajas keverékhez adjuk. Beleszitáljuk a liszt felét, beleszórjuk a kiskanál sütőport és a joghurtot. Ezután összedolgozzuk, majd a maradék lisztet is beleszitáljuk és a narancs levét is hozzáöntjük. Sütés előtt keverhetünk bele apró narancs darabkákat is.
Sütőt 170 °C-ra melegítjük. A sütőformát kiolajozzuk, aljára sütőpapírt teszünk. A tésztát beleöntjük, kb. egy órán keresztül sütjük. Mikor kihűlt bevonjuk a mázzal.
Máz:
Gőz felett felolvasztjuk a csokit, teljes olvadás után a tejszínt hozzákeverjük. Miután kihűlt a tortát borítjuk vele.
Díszítés:
A narancsszeleteket körkörösen elhelyezzük
Narancshéj rózsa: késsel körbe levágjuk a narancs héját és feltekerjük virág formára (körkörösen).

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük