Triplacsokis csokitorta
Triplacsokis csokitorta
Hozzávalók 8 személyre
Piskóta
- 2 tojás
- 8 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 3 teáskanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
Fehércsokis krém
- 12 g színtelen zselatin
- 15 dkg fehér csokoládé
- 2 dl tejszín
- 2 tojás
- 4 dkg cukor
- _Tejcsokis krém_
- 4 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 4 tojássárga
- 2 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- _Díszítéshez, összeállításhoz_
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg fehércsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük, miközben beleszórjunk a cukrot.
Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a keményítővel, kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 26 cm átmérőjű sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. (légkeveréssel nem szabad sütni ezt a fajta tésztát, mert nem lesz jó!) Ha a tészta megsült, a formában hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
A zselatint langyos vízbe tesszük. Felmelegítjük, és addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik, majd hagyjuk kihűlni.
A fehércsokit és a tejcsokit az étcsokival vízfürdőn megolvasztjuk.
Tejcsokis krém:
Felverünk 2 dl tejszínt.
Egy másik tálban felverünk 2 tojásfehérjét.
Egy harmadik tálban 4 tojássárgát kikeverjük a cukorral, és belevegyítjük a megolvasztott ét- és tejcsokoládét.
Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és a 2 tojásfehérjéből vert kemény habot.
A krémet a hűtőbe tesszük.
Fehér csokoládés krém:
A tejszínt felverjük.
Kikeverünk 2 tojássárgát, a cukrot és a vaníliás cukrot.
A zselatint meglangyosítjuk és összekeverjük a fehér csokoládéval, majd beledolgozzuk a tojáskrémet és a tejszínhabot.
Felverünk 2 tojásfehérjét, és azt is a krémhez keverjük.
A krémet hűtőbe tesszük.
Összeállítás, díszítés:
Külön-külön megolvasztjuk az étcsokit és a fehércsokit.
A tejszínből kemény habot verünk.
A tejszín negyedét hozzákeverjük az étcsokihoz.
A tortalap köré karimát pattintunk, és rákenjük a tejszínes étcsokit.
Rákenjük a tortára a fehércsokis krémet, majd a tejcsokis krémet.
A tejcsokis krémre az olvasztott fehércsokiból egy spirált csorgatunk, majd egy tűvel kihúzkodjuk sugár irányban, így belülről kifelé haladva megkaphatjuk a mintát.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap a tejszínhabbal körbe díszítjük habzsák segítségével.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept