Barackos Túrótorta
Barackos Túrótorta
Hozzávalók 6 személyre
- 15 dkg finomliszt
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 tojássárgája
- 2 befőttes üveg sárgabarack
- 25 dkg túró
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 db citrom leve
- 1 csomag zselatin
- 3 dl hideg tejszín
- 1 tábla étcsoki
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Először elkészítjük a tésztát:
A lisztet és a cukrot összekeverjük, majd a margarinnal és a tojássárgájával egynemű tésztát gyúrunk. Cipót formázunk belőle és kb fél órára betesszük pihenni a hűtőbe.
Előmelegítjük a sütőt addig 200-220 fokra. A tésztát egy kb 24 cm átmérőjű tortaformába belenyomkodjuk és a peremén a fölösleges tésztát levágjuk. pár helyen megszurkáljuk egy villával. Kb 20 perc alatt készre sütjük. Sütés közben figyeljünk oda, hogy ha elkezd púposodni a tészta nyomkodjuk le kicsit. Ha megsült hagyjuk kihűlni.
A töltelék:
A barackokat felvágjuk kis kockákra és félretesszük.
A túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, és citromlevet összekeverjük.
Elkészítjük a zselatint és végül ezt is összekeverjük a túrós masszával.
A tejszínt felverjük kemény habbá és elkeverjük a túrós masszával, végül elkeverjük a barackot is benne.
Végül beleöntjük a megsütött és kihűlt tortatésztába és hűtőbe téve megvárjuk, hogy az egész meg keményedjen.
Díszítés:
A maradék barackokat felszeleteljük és a kihűlt torta tetejére felsorakoztatjuk őket hogy teljesen befedje.
Az egészet tortazselével bevonjuk és várjuk meg míg ez is megszilárdul rajta.
Tejszínből verjünk kemény habot és habzsákkal nyomjunk a torta széleire kis habcsókokat, hogy minden szeletre jusson egy.
A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk és sütőpapírra egy habzsák segítségével vékony csíkokkal alakzatokat nyomunk. Hagyjuk teljesen kihűlni és óvatosan szedjük le a sütőpapírról. És minden egyes habcsókba nyomjunk egyet díszítésképp.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept