Snicker's szelet
Snicker's szelet
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 8 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 db tojás
- _Krém_
- 20 dkg cukor
- 10-10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 50 dkg sós mogyoró
- 2 csomag puding (1 vaníliás, 1 csokis)
- 4-4 dl tej
- 1 csomag háztartási keksz
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A cukrot a margarinnal és a tojásokkal elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, jól összegyúrjuk a tésztát, amíg nyújtható nem lesz. (Ha még egy picit ragad, lehet hozzá lisztet tenni.)
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, amíg nem kezd el egy picit barnulni.
Krém elkészítése:
A vaníliás pudingot elkeverjük a 4 dl tejjel.
A 20 dkg cukrot megolvasztjuk, majd amikor karamellizálódott belekeverjük a vaníliás pudingot. Nem kell megijedni, szépen el lehet keverni benne a pudingot, amint elkezd újból olvadni a karamell és szép sűrű krémet fogunk kapni.
Amint levettük a tűzről, beletesszük a sós mogyorót, majd elkeverjük a 10 dkg vajjal és rátesszük a tésztára.
Ezt követően a csokoládépudingot a szokott módon elkészítjük, majd belekeverjük még melegen a maradék 10 dkg vajat is.
Jöhet az összeállítás: a karamellás mogyorós rétegre jön egy sor tejbe áztatott keksz, majd annak a tetejére öntjük rá a csokoládépudingot.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept