Márványos brownie
Márványos brownie
Hozzávalók 6 személyre
- 125 g jó minőségű étcsokoládé (min.60 %-os)
- 125 g Vénusz sütőmargarin
- 2 tojás
- 3/4 bögre cukor
- 1/2 bögre liszt
- csipet só
- 1/4 bögre cukor
- 250 g natúr sajtkrém
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 tojás
Elkészítés:
A csokis masszához a csokit és a margarint vízgőz felett felolvasztjuk. Amikor egy kicsit kihűlt, hozzákeverjük a 2 tojást, 3/4 bögre cukrot, 1/2 bögre lisztet és a csipet sót. Jól elkeverjük, míg egynemű masszát nem kapunk.
A krémsajtos masszához a 1/4 bögre cukrot, a sajtkrémet, vaníliakivonatot és egy tojást robotgéppel összekeverjük.
A csokis masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejére kerül a krémsajtos massza.
Egy villával néhány kavaró mozdulattal márványos mintát rajzolunk a sütibe. 160 fokos sütőben addig sütjük míg a külseje megszilárdul, de a közepe lágy marad. Ha kihűlt, kis kockákra vágjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept