Mascarpones-kávés meggyes pohárkrém
Mascarpones-kávés meggyes pohárkrém
Hozzávalók 4 személyre
- _Meggy_
- 1 üveg meggybefőtt
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint rum (én kevesebbet tettem)
- kevés fahéj
- fél citrom héja és leve (nem agyonfacsarva csak lazán összenyomva)
- 2 csapott kanál keményítő
Kávé krém
- 250 g mascrapone
- 1 szem mézes puszedli
- ízlés szerint cukor
- 1 csapott kanál vaníliás aroma
- 1 kanál főzött kávé
- 4 csomag vaníliás cukor
- 3 kiskanál darált kávé
- 1 kis doboz habtejszín (zsíros) 200ml
Elkészítés:
Kezdjük a meggyel, hogy legyen ideje hűlni. Nem kell felhasználni a befőtt összes levét, csak annyit amennyi elfedi a meggyet a főzőedényben. Pár kanállal tegyünk félre a hideg léből, amiben külön feloldjuk a keményítőt, hogy ne legyen csomós. Tegyük fel főni a meggyet, legalább 3-5 percre. Közben ízlés szerint fűszerezzük és adjuk hozzá a citromot. A végén keverjük hozzá a feloldott keményítőt és közepes lángon addig főzzük, míg zselés állaga lesz. Olyan színes, üveges. Ha friss meggyet használunk, vízzel pótoljuk a levet, csak akkor jobban figyeljünk az ízesítésre. Tegyük hűlni, de néha keverjük át.
Egy tálba keverve (érdemes robotgépet használni nagy fokozaton) a mascarponehoz adjuk hozzá a cukrokat, kávét és vaníliát, majd a tejszínt. Verjük kemény krémmé.
Egy pohárba, vagy desszertes tálkába tetszés szerint rétegezzük, majd a tetejét pl. morzsolt mézes puszedlivel és egy szem meggyel díszíthetjük. Hűtőben tároljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept