Diós-diós sütemény
Diós-diós sütemény
Hozzávalók 6 személyre
- _Piskóta_
- 4 tojás
- 2-3 csipet fahéj
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 10 kanál hideg víz
- 12 dkg darált dió
- 16 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- _Krém_
- 1 dl tej
- 1-2 kanál rum
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 22 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- csokireszelék
Elkészítés:
Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje kihűlni. Tegyük fel a tejet a cukorral és addig melegítsük, míg a cukor meg nem olvad. Adjuk hozzá a diót, ízlés szerinti rumot, majd hűtsük le.
A piskótánál robotgéppel dolgozzunk. A tojással és a cukorral kezdjük a keverést, majd sorban mehet a hideg víz, só, liszt, sütőpor, fahéj, dió. Minden egyes alapanyag között várjunk egy kicsit, hogy legyen ideje jól egybeolvadni. A közepes méretű tepsinket kenjük ki (én olajjal szoktam), majd vékonyan szórjuk meg liszttel, öntsük bele a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Ha félünk, hogy odatapad béleljük ki sütőpapírral a formánkat. Minimum 20 perc kell, így csak akkor ellenőrizzük először tűpróbával és ha szükséges folytassuk a sütését. Ha nagyon égne, lazán fedjük le alufóliával. Ha kész hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt a krém robotgéppel keverjük habosra a vajjal. Kenjük meg vele a piskóta tetejét, majd szórjuk meg csokoládéval. De akár előre pergelt dióval, vagy csokoládémázzal is ízesíthetjük. Pihentessük 1-2 órát hűtőbe, hogy a krém rádermedjen.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept